Belarus va interzice importurile de alimente din mai multe țări occidentale, ca represalii la noile sancțiuni

Belarus va interzice importurile de alimente din mai multe țări occidentale, ca represalii la noile sancțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2021

Belarusul a anunțat că va interzice de la 1 ianuarie importurile de alimente din mai multe țări occidentale, în represalii la noile sancțiuni împotriva Minskului acuzat că ar fi organizat o criză a migrației la granițele Uniunii Europene, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui decret al guvernului belarus, o serie de produse alimentare, în special fructe, legume, carne și produse lactate din UE, Canada, SUA, Regatul Unit și alte țări europene vor fi de acum interzise la import.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

„Au fost luate măsuri de retorsiune ținând cont de încercările permanente ale Occidentului de a exercita colectiv o presiune ilegală cu sancțiuni împotriva țării noastre”, a indicat guvernul de la Minsk, într-un comunicat.

Embargoul va începe la 1 ianuarie și va fi în vigoare timp de șase luni, a precizat sursa citată.

Potrivit Minsk, Belarus, o țară agricolă, a importat în valoare de peste 530 de milioane de dolari din aceste produse în primele zece luni ale anului 2021, mai notază sursa citată de Agerpres.

Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranți din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Președintele belarus Aleksandr Lukașenko neagă ferm și a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
importuri