BMW va construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome

BMW va construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome
scris 15 dec 2017

Constructorul auto german BMW a anunțat că va investi peste 100 de milioane de euro pentru a construi în Cehia un circuit de testare a vehiculelor autonome și a celor electrice, pe măsură ce își extinde operațiunile în domeniul tehnologiilor alternative.

Construcția primei facilități de testare a BMW în Europa Centrală și de Est va crea mai multe sute de locuri de muncă în Cehia, țară unde costurile sunt mult mai mici decât în Germania. Noul circuit de testare ar urma să demareze operațiunile la începutul următorului deceniu, a informat BMW. Grupul german a precizat că actualele sale facilități din apropiere de sediul central de la Munchen, precum și cele din Franța și Suedia, nu mai sunt suficiente pentru a realiza testele în creștere realizate cu vehiculele autonome, scrie Agerpres.

Românul Marcel Cobuz va coordona operațiunile din Europa ale LafargeHolcim, cel mai mare furnizor de materiale de construcții la nivel mondial CITEȘTE ȘI Românul Marcel Cobuz va coordona operațiunile din Europa ale LafargeHolcim, cel mai mare furnizor de materiale de construcții la nivel mondial

Potrivit acestuia, pe circuitul construit pe o suprafață de 500 de hectare la Sokolov, în apropiere de granița Cehiei cu Germania, o zonă aleasă dinte 82 de zone potențiale, vor fi testate sisteme destinate să asiste șoferul, precum și sisteme de frânare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
cehia