Boiko Borisov solicită Băncii Centrale a Bulgariei să cerceteze vânzarea activelor CEZ

Boiko Borisov solicită Băncii Centrale a Bulgariei să cerceteze vânzarea activelor CEZ
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2018

Premierul bulgar Boiko Borisov a cerut Băncii Centrale și serviciilor secrete să cerceteze achiziționarea activelor din Bulgaria ale grupului ceh CEZ de către o firmă locală puțin cunoscută, dezmințind implicarea sau sprijinirea tranzacției, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a provocat îngrijorarea clasei politice bulgare deoarece active energetice strategice ajung în mâinile unei firme puțin cunoscute, scrie Agerpres.

Într-un discurs emoționant rostit în Parlament, Boiko Borisov a afirmat că nici el și nici Guvernul "nu au participat, din culise, la această tranzacție".

"Nu numai că nu am participat, nu am influențat în nici un fel tranzacția", le-a declarat jurnaliștilor premierul bulgar.

FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5 CITEȘTE ȘI FOTO Asus lansează noua serie de smartphone-uri ZenFone 5

Borisov a afirmat că a primit documente confidențiale privind tranzacția de la omologul său ceh, Andrej Babis, care arată implicarea unor firme offshore ruso-georgiene, precum și a unor bănci din Rusia și Bulgaria.

Premierul a explicat că Bulgaria nu dispune de un mecanism pentru oprirea unei tranzacții dintre două entități private, dar s-a angajat să folosească toate resursele statului pentru a oferi transparență în privința afacerii și a cerut instituțiilor de stat să intervină.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
bulgaria