Budapest Bank, MKB și Takarek formează al doilea mare grup bancar, cu active de 18,3 miliarde dolari

Budapest Bank, MKB și Takarek formează al doilea mare grup bancar, cu active de 18,3 miliarde dolari
scris 27 mai 2020

Banca ungară de stat Budapest Bank se va alătura alianței strategice dintre MKB Bank și Takarekbank (MTB), formând al doilea mare grup bancar al țării, se arată într-o declarație comună a instituțiilor financiare, transmite Reuters.

Băncile "examinează și pregătesc cadrul pentru înființarea unui nou grup bancar, fără acționariat străin, cu o cotă de piață semnificativă", valoarea combinată a activelor noii entități fiind estimată la 5.800 miliarde de forinți (18,3 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Modificări la IMM Invest: Dispar ipoteca pe bunuri și declarația pe propria răspundere. Firmele nu mai trebuie să facă dovada că au fost afectate de criză CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Modificări la IMM Invest: Dispar ipoteca pe bunuri și declarația pe propria răspundere. Firmele nu mai trebuie să facă dovada că au fost afectate de criză

La începutul lunii mai, MKB și MTB au anunțat că negociază o fuziune, pentru a crea al doilea mare grup bancar al țării și a deschide un nou capitol în remodelarea sectorului bancar.

Budapest Bank are un portofoliu semnificativ de credite către gospodării și micile afaceri, care se potrivește cu clienții de pe segmentul de corporate și private banking ai MKB și cu clienții de la banca de economii MTB, se arată în declarația instituțiilor financiare.

Cele trei bănci vor înființa o companie holding comună, Magyar Bankholding, condusă de președintele MTB, Vida. Din Board vor face parte directorul general al MKB, Adam Balog, și cel al Budapest Bank, Koppany Lelfai.

Liderul pieței din Ungaria este OTP Bank, cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, prezent pe 12 piețe și cu active totale de 21.900 miliarde de forinți la 31 martie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapest bank
mkb
takarek