Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului

Bulgaria elimină orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului
scris 28 iul 2021

Guvernul Bulgariei a introdus o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul statului, în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, turiștilor români li se va solicita doar actul de identitate sau pașaportul până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică. 

”În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâți să-și rezerve o vacanță spre sfârșit de august sau septembrie, din cauza posibilității introducerii unor restricții. Iată că avem decizia autorităților din Bulgaria în privința turiștilor români, de eliminare a oricăror restricții, care vine la timpul potrivit și astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Acest an a marcat o creștere importantă a interesului românilor față de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% față de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit și faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiștilor români față de anii precedenți la trecerea graniței”, spune Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Românii nu au dezamăgit așteptările bulgarilor - cei mai numeroși europeni aflați în Bulgaria pentru recreere CITEȘTE ȘI Românii nu au dezamăgit așteptările bulgarilor - cei mai numeroși europeni aflați în Bulgaria pentru recreere

La ora actuală se remarcă un interes crescut față de stațiunea Sunny Beach. 

Peste 170.000 de români au călătorit în Bulgaria în luna iunie, iar dintre aceștia circa 39.500 au fost turiști, arată datele Institutului Național de Statistică din Bulgaria.

Pe de altă parte, presa locală a relatat recent că, în plin sezon estival, situația din stațiunile bugărești de pe litoralul Mării Negre este una dramatică, iar reprezentanții hotelurilor și restaurantelor se declară disperați și spun că sunt la un pas de faliment: 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
restrictii