Bulgaria: Partidul fostului premier Boiko Borisov a câștigat alegerile legislative

Bulgaria: Partidul fostului premier Boiko Borisov a câștigat alegerile legislative
scris 3 oct 2022

Partidul GERB al fostului premier Boiko Borisov a câștigat alegerile legislative din Bulgaria, obținând 25,4% din voturi, conform rezultatelor anunțate după numărarea a 99 la sută din voturi, informează Reuters.

“Continuăm Schimbarea”, partidul lui Kiril Petkov, a obținut 20,2 la sută, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Gigantul francez Tereos confirmă că a decis să închidă și demonteze fabrica de Zahăr Luduș și admite interesul Scandia, anunțat de Profit.ro. De ce a eșuat negocierea. România rămâne cu o singură fabrică de zahăr CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul francez Tereos confirmă că a decis să închidă și demonteze fabrica de Zahăr Luduș și admite interesul Scandia, anunțat de Profit.ro. De ce a eșuat negocierea. România rămâne cu o singură fabrică de zahăr

Rezultatele finale ale alegerilor de duminică vor include și voturile din străinătate și sunt așteptate joi.

Bulgaria este afectată din vara anului 2020 de instabilitatea declanșată de demonstrațiile masive împotriva premierului conservator Boiko Borisov, aflat pe atunci la putere aproape permanent din 2009.

În lun iunie, guvernul condus de Kiril Petkov, aflat în fruntea unui partid reformist, a fost înlăturat prin moțiune de cenzură, Executivul fiind condus în prezent de Galab Donev, consilierul președintelui Rumen Radev pentru demografie și politică socială.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
boiko borisov