Bulgaria rămâne în cursa pentru găzduirea viitoarei uzine Volkswagen din Europa de Est – Ministru

Bulgaria rămâne în cursa pentru găzduirea viitoarei uzine Volkswagen din Europa de Est – Ministru
scris 2 aug 2019

Bulgaria se află încă în cursa pentru găzduirea viitoarei uzine auto pe care grupul german Volkswagen intenționează să o construiască în Europa de Est, a declarat ministrul bulgar al Economiei, Emil Karanikolov.

Potrivit presei germane, Volkswagen ar fi ales Turcia pentru investiția de peste 1 miliard de euro în noua fabrică multibrand, în detrimentrul Bulgariei. Mai multe țări din estul continentului fuseseră vehiculate ca fiind anterior pe lista scurtă a grupului, printre care și România.

În cazul în care grupul german va anunța oficial că a ales Turcia, Bulgaria intenționează să poarte negocieri cu Hyundai privind o potențială investiție a companiei sud-coreene pe piața locală, a spus Karanikolov, citat de Novinite.com.

Investiție de 100 milioane euro: Slovacia va avea prima fabrică de baterii electrice auto CITEȘTE ȘI Investiție de 100 milioane euro: Slovacia va avea prima fabrică de baterii electrice auto

Conform ministrului, Bulgaria a trimis, în 2017, propuneri de parteneriate atât reprezentanților Volkswagen, cât producătorului auto sud-coreean, grupul german fiind primul care s-a arătat interesat de o potențială investiție pe plan local.

Discuțiile cu Hyundai sunt în stadiu incipient, a spus Karanikolov, care a precizat că o delegație bulgară se va deplasa în statul asiatic în toamnă.

“Sper că va fi un anunț privind o investiție reală”, a adăugat el.

Bulgaria vrea să dubleze mărimea industriei auto locale, de la un număr de 250 de companii și 65.000 de angajați în prezent la circa 500 de companii și aproximativ 120.000 de angajați.

Volkswagen a anunțat, în mai, că a lansat "negocieri concrete" privind construcția viitoarei uzine auto din Europa, investiție estimată la circa 1,4 miliarde de euro, care ar urma să creeze 5.000 de locuri de muncă.

Grupul german a transmis că discuțiile vor fi purtate cu țările potențiale rămase în cursă, fără să specifice care sunt acestea.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
volkswagen
investitie
uzina auto
turcia
hyundai
emil karanikolov