Bulgaria țintește locul 2 în UE la investiție atrasă, ca procent din PIB, prin Fondul European de Investiții Strategice

Bulgaria țintește locul 2 în UE la investiție atrasă, ca procent din PIB, prin Fondul European de Investiții Strategice
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2017

Bulgaria țintește locul al doilea în Uniunea Europeană în termeni de investiție totală atrasă prin Fondul European de Investiții Strategice (FEIS), ca procent în PIB, a anunțat Marina Kirova, oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Bulgaria a obținut o finanțare totală de 355 de milioane de euro, prin FEIS, și estimează investiții adiționale de 1,5 miliarde de euro, arată Agerpres.

Absorbția sumelor din Fondul European pentru Investiții Strategice se ridica, la mijlocul lunii noiembrie, la 79,8% în cazul Bulgariei.

Grecia speră să obțină aproape 232 de milioane de euro din vânzarea portului Thessaloniki CITEȘTE ȘI Grecia speră să obțină aproape 232 de milioane de euro din vânzarea portului Thessaloniki

Înființat pe o perioadă de trei ani, până în 2018, FEIS are o valoare totală de 21 de miliarde de euro, dar este estimat că va avea un efect multiplicator global de 1 la 15 prin atragerea investițiilor private, generând astfel fonduri noi totale de circa 315 miliarde de euro.

Anul trecut, România a propus Comisiei Europene 16 mari proiecte de infrastructură care să fie finanțate din acest Fond.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
fond
ue