CEDO, victima unui atac cibernetic de amploare după publicarea unei decizii ce condamnă Turcia

CEDO, victima unui atac cibernetic de amploare după publicarea unei decizii ce condamnă Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Site-ul de internet al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a fost ținta unui atac cibernetic de mare amploare ce l-a făcut temporar inaccesibil, imediat după publicarea unei decizii ce condamnă Turcia pentru menținerea în detenție a unui opozant prokurd, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În acest stadiu, nicio pierdere de date" nu a fost constatată, a precizat serviciul de presă al CEDO, potrivit Agerpres.

Este și ceva bun dacă așteptați la call center în energie ascultând muzică sau vorbind cu robotul: Compensații de 45 de bani/minut pentru \ CITEȘTE ȘI Este și ceva bun dacă așteptați la call center în energie ascultând muzică sau vorbind cu robotul: Compensații de 45 de bani/minut pentru "conversațiile" mai lungi de 2 minute cu roboții furnizorilor de electricitate

Atacul cibernetic, a cărui origine nu a fost deocamdată identificată oficial și care a durat mai multe ore, a fost constatat după pronunțarea verdictului dat publicității marți la orele 15:00, privind plasarea și menținerea în detenție în închisori turce, din noiembrie 2016, a liderului prokurd Selahattin Demirtas.

Acest "atac cibernetic de mare amploare (...) a făcut temporar inaccesibil" site-ul CEDO, a subliniat Curtea, deplângând acest "incident grav".

Potrivit serviciului de presă al CEDO, atacul cibernetic a durat până miercuri dimineața. Site-ul, care a fost inaccesibil de marți dimineața, putea fi din nou consultat la mijlocul dimineții de miercuri.

"Analizăm consecințele pe care le vom atribui acestui caz", a subliniat serviciul de presă al CEDO. Este deja a doua oară când CEDO devine victima unui atac cibernetic, "însă acesta este de mare amploare", a adăugat serviciul de presă.

CEDO a condamnat marți Turcia pentru plasarea și menținerea în detenție din 2016 a liderului pro-kurd Selahattin Demirtas, cerând eliberarea imediată a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cedo
atac cibernetic