Cehia vrea să organizeze în acest an o licitație pentru construirea unui nou reactor la centrala nucleară Dukovany

Cehia vrea să organizeze în acest an o licitație pentru construirea unui nou reactor la centrala nucleară Dukovany
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2021

Cehia ar putea organiza în acest an o licitație pentru construirea unui nou reactor la centrala nucleară Dukovany, a declarat duminică ministrul Industriei, Karel Havlicek, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania CEZ, la care statul deține o participație de control, ar trebui să poată lansa licitația pentru acest proiect, cea mai mare investiție unică a Cehiei, estimată la cel puțin 6 miliarde de euro, odată ce ofertanții vor răspunde la un chestionar referitor la securitate, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

”În opinia mea, este o chestiune de maximum o lună din momentul în care vor sosi chestionarele”, a declarat Havlicek la o emisiune de la o televiziune cehă.

Ofertanții ar trebui să depună răspunsurile la chestionar, pregătit de ministerele industriei și internelor, până la sfârșitul lunii noiembrie.

”Îmi pot imagina (ca licitația să fie lansată în decembrie) poate în noiembri”,, dacă răspunsurile vor veni mai devreme, pentru că toată lumea a semnalat că nu au o problemă cu chestionarul”, a arătat ministrul.

Între posibilii ofertanți pentru extinderea centralei nucleare se numără companiile Westinghouse din Statele Unite, EDF din Franța și KHNP din Coreea de Sud, după ce companiile din China și Rusia au fost excluse.

Autoritățile cehe au exclus China de la licitație în ianuarie, iar Rusia în aprilie, din cauza disputei cu Moscova privind o explozie care a avut loc la un depozit de armament.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
dukovany