Coca-Cola HBC analizează alte opțiuni pentru afacerea din Rusia

Coca-Cola HBC analizează alte opțiuni pentru afacerea din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunțat că va evalua toate opțiunile privind operațiunile sale din Rusia și are o prezență mai mică în țară, concentrându-se pe brandurile locale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia este una din cele mai mari piețe ale Coca-Cola, scrie Agerpres.

Ungaria, lecție de câștigat alegerile: consumatorii casnici au plătit în iarnă gazele la doar a șasea parte din prețul de import din Rusia CITEȘTE ȘI Ungaria, lecție de câștigat alegerile: consumatorii casnici au plătit în iarnă gazele la doar a șasea parte din prețul de import din Rusia

De asemenea, Coca-Cola HBC a informat că are o colaborare strânsă cu Coca Cola pentru a implementa decizia companiei americane de a-și suspenda afacerile în regiune și de a nu mai primi comenzi pentru concentrate.

Coca-Cola deține o participație de aproximativ 21% în HBC.

Compania listată la Londra a anunțat că veniturile organice în primul trimestru din 2022 au urcat cu 25,9%, excluzând Rusia și Ucraina.

Coca-Cola HBC și-a suspendat activitățile în Rusia

Recent, Coca-Cola HBC informase că Ucraina și Rusia au fost responsabile în 2021 pentru 20% din volumele sale de vânzări și profitul operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola hbc
rusia