Comisia Europeană va da în judecată Polonia pentru legea Curții Supreme

Comisia Europeană va da în judecată Polonia pentru legea Curții Supreme
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2018

Comisia Europeană va trimite Polonia la Curtea Europeană de Justiție din cauza unei legi noi privind pensionarea anticipată a 40% din judecătorii Curții Supreme din Polonia, conform unor oficiali, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunea Comisiei a venit, probabil, prea târziu pentru că legea înaintată de guvernul condus de Partidul Justiție și Lege (PiS) va intra în vigoare pe 3 iulie, scrie News.ro.

„Comisia a luat decizia de a da judecată”,  a declarat pentru Reuters un oficial apropiat situației.

Idea Bank pregătește un împrumut de 5 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni pe piața poloneză CITEȘTE ȘI Idea Bank pregătește un împrumut de 5 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni pe piața poloneză

Noua lege - promulgată în decembrie de președintele Andrzej Duda - pune capăt mandatelor a aproape jumătate dintre judecătorii Curții, printre care președintele Malgorzata Gersdorf. Aceasta a denunțat o "lovitură de forță" contra instituției sale.

Adoptarea acestor legi a dus Polonia într-o profundă criză politică, Varșovia fiind acuzată de Bruxelles de nerespectarea statului de drept.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
comisia europeana