Companiile din Rusia trebuie să își revoce certificatele de depozit din străinătate până pe 5 mai, potrivit băncii centrale

Companiile din Rusia trebuie să își revoce certificatele de depozit din străinătate până pe 5 mai, potrivit băncii centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Companiile care sunt înregistrate în Rusia și au certificate de depozit tranzacționate la burse străine trebuie să le revoce până pe 5 mai, a anunțat marți banca centrală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus Vladimir Putin a spromulgat sâmbătă o lege care cere companiilor rusești să-și elimine certificatele de depozit de la bursele internaționale și să le transforme în valori mobiliare locale, în încercarea de a reduce controlul străinilor asupra acestor firme, scrie News.ro.

Telekom Romania Mobile lansează noi abonamente cu mesajul „cât vezi, atât plătești!”, urmându-și promisiunea „Mobil asa cum vrei. Simplu și Corect” CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile lansează noi abonamente cu mesajul „cât vezi, atât plătești!”, urmându-și promisiunea „Mobil asa cum vrei. Simplu și Corect”

”Emitenții ruși sunt obligați să ia măsuri până la 5 mai 2022, pentru a rezilia acordurile în conformitate cu care s-a efectuat plasarea valorilor mobiliare în temeiul dreptului străin, precum și pentru a înceta programele de certificate de depozit”, a spus banca centrală.

Ordinul nu afectează companiile rusești care au efectuat oferte publice inițiale (IPO) pe bursele străine, cum ar fi Yandex sau TCS Group.

Câteva companii importante din Rusia sunt listate în străinătate, ceea ce a fost întotdeauna o chestiune de prestigiu pentru ele. Dar de când Rusia a început ceea ce numește o ”operație militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie, bursele occidentale au oprit tranzacționarea cu titluri de valoare rusești.

Grupul hidroenergetic EN+ și firma energetică Tatneft  au devenit marți primele companii rusești care au început procesul de retragere a certificatelor de depozit (GDR) în valută, după decizia Moscovei.

Banca centrală a declarat luna trecută că bursele rusești vor păstra listarea titlurilor de valoare ale companiilor străine cu rădăcini rusești, chiar dacă acestea se retrag de la bursele străine.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
banca centrala