Coronavirus: Austria va introduce din aprilie un certificat digital de vaccinare

Coronavirus: Austria va introduce din aprilie un certificat digital de vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2021

Guvernul austriac a anunțat că în următoarele zile va aproba procedurile necesare pentru a începe introducerea din aprilie a unui certificat digital de vaccinare prin care se dorește facilitarea deplasării în întreaga Uniune Europeană (UE), relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titulara agriculturii și turismului, Elisabeth Köstinger, a anunțat că va fi un document digital gratuit ce va cuprinde informații despre faptul că o persoană s-a vaccinat, are anticorpi sau a efectuat un test negativ pentru COVID-19, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Guvernul austriac a prezentat documentul care se preconizează să fie introdus la vară în întreaga UE.

Guvernul conservator-ecologist dorește să aprobe procedurile necesare pentru a putea distribui aceste certificate începând din aprilie și a putea astfel reactiva turismul și sectorul restaurației și hotelier, închis din noiembrie anul trecut.

Documentul va trebui prezentat dacă se dorește participarea la activități culturale, pentru a merge la restaurant sau pentru "a se putea bucura de libertăți în siguranță", a declarat șeful guvernului austriac, Sebastian Kurz.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Premierul conservator a declarat că versiunea austriacă va fi digitală cu un cod QR, destinată telefonului mobil și cu care se va putea călători în toată Europa.

Potrivit lui Sebastian Kurz, acest certificat nu va fi discriminatoriu, deoarece și persoanele care nu s-au vaccinat vor beneficia de acest "pașaport digital" în care vor fi trecute rezultatele la teste și certificatele de prezență a anticorpilor după depășirea bolii COVID-19.

Obiectivul, a precizat el, este de a garanta "un maximum de siguranță și celor care încă nu s-au vaccinat".

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
austria
certificat digital de vaccinare