Coronavirus: Lituania suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca

Coronavirus: Lituania suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 17 mar 2021

Lituania a urmat exemplul altor țări, suspendând la rândul său administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, în timp ce acesta a fost verificat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP.

Ministrul lituanian al Sănătății, Arunas Dulkys, a anunțat că vaccinul nu va mai fi utilizat în țara sa, ca măsură de precauție, ''atât timp cât Agenția Europeană a Medicamentului nu va furniza concluziile finale cu privire la siguranța'' vaccinului, scrie Agerpres.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Dulkys a spus că, dacă ''are încredere personal'' în vaccinul AstraZeneca și este gata să fie vaccinat, oprirea temporară este ''cea mai sigură cale'' de a minimiza riscurile.

Agenția lituaniană pentru controlul medicamentelor a precizat că trei persoane au prezentat cheaguri de sânge în această țară cu 2,8 milioane de locuitori după administrarea vaccinului, dar nu există niciun indiciu că vaccinul însuși le-ar fi provocat.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Autoritatea de reglementare europeană a semnalat că analizează efectele secundare grave ale tuturor vaccinurilor împotriva COVID-19 și ar urma să publice concluziile joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
astrazeneca
vaccin