Coronavirus: Platforma de programare pentru vaccinare în Cehia, blocată după un îndemn al prim-ministrului Babis

Coronavirus: Platforma de programare pentru vaccinare în Cehia, blocată după un îndemn al prim-ministrului Babis
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2021

Toate persoanele cu vârste de peste 40 de ani din Republica Cehă pot începând de luni să se programeze pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma cehă de programare pentru vaccinare s-a blocat luni dimineață din cauza numărului mare de accesări, însă acele probleme tehnice au fost între timp rezolvate, iar site-ul a redevenit funcțional spre sfârșitul dimineții, scrie Agerpres.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a alimentat acel număr uriaș de accesări prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter cu puțin timp înainte de miezul nopții. "Sunteți un grup mare de oameni și sper că veți lua cu asalt site-ul platformei de programare pentru vaccinare", a scris premierul ceh în acel mesaj online.

Dar, deși eligibilitatea la vaccinare a fost extinsă, peste 100.000 de rezidenți vârstnici din Cehia așteaptă încă o programare la medicii lor de familie pentru a se vaccina.

Centrele de vaccinare în masă există aproape exclusiv doar în marile orașe din Cehia, în timp ce rezidenții din comunitățile mici trebuie să se bazeze pe cabinetele medicilor de familie.

Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România

Peste 4,1 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate deja în Republica Cehă. Mai mult de 1 milion dintre cei 11 milioane de locuitori ai țării au primit ambele doze de vaccin.

Cu aproape 30.000 de decese de la începutul pandemiei de COVID-19, Republica Cehă a fost una dintre cele mai grav afectate țări din Europa.

Numărul infectărilor a scăzut considerabil în ultimele luni, fapt care a determinat autoritățile cehe să redeschidă începând de luni terasele restaurantelor pentru rezidenții vaccinați, testați sau care s-au recuperat după ce au trecut prin maladia COVID-19. Poliția și autoritățile sanitare operează controale pentru a se asigura că aceste reguli sunt respectate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
cehia