Coronavirus: Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, în vigoare în Grecia

Coronavirus: Vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii, în vigoare în Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2021

Zece angajați ai unui azil de bătrâni din Volos, Grecia, au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în prima zi a intrării în vigoare a legii care face obligatorie vaccinarea în aceste unități, informează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca răspuns la răspândirea variantei Delta, Grecia a impus vaccinarea obligatorie pentru toți îngrijitorii și personalul din căminele pentru persoane în vârstă și cu handicap, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Potrivit legii, angajații acestor unități trebuiau să fie vaccinați până cel târziu luni, în caz contrar urmând să fie "puși în concediu temporar".

Este cazul a zece angajați ai unui azil de bătrâni din Volos (centrul țării), cinci îngrijitori și cinci angajați din administrație, care au fost suspendați luni ''pe o perioadă nedeterminată'', a declarat presei locale directorul unității, Pavlos Panos.

Personalul sanitar din spitalele publice și clinicile private are termen până la 1 septembrie pentru a se conforma obligației de vaccinare, potrivit aceleiași legi.

În caz de încălcare a dispoziției sunt prevăzute și amenzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare