Declarația Parlamentului pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România: Parlamentul României consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state

Declarația Parlamentului pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu România: Parlamentul României consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2018

Președintele Camerei Deputaților a citit, marți, de la tribuna Parlamentului, "Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România, la 27 martie 1918”, în care se afirmă că Parlamentul consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința cetățenilor Republicii Moldova să susțină unificarea celor două state, deoarece aceasta reprezintă continuarea "firească în procesul de dezvoltare".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Parlamentul României adoptă prezenta declarație pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara-Mamă, România, la 27 martie 1918. La 27 martie 1918, Sfatul Șării, în calitate de organism suprem reprezentativ al Basarabiei, din care făceau parte reprezentanți ai populației române majoritare și ai minorităților etnice, constituit în concordanță cu normele democratice ale timpului, în condițiile disoluției Imperiului Țarist și ale defășurării Primului Război Mondial, a dat expresie dorinței colective de unitate prin adoptarea Actului Unirii”, se arată în textul declarației citit la tribuna Parlamentului de către Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

De asemenea, Parlamentul României „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea”.

”Parlamentul României constituit în ședința solemnă la împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Patria-Mamă, astăzi, 27 martie 2018, consideră ca fiind pe deplin legitimă dorința acelor cetățeni ai Republicii Moldova care susțin unificarea celor două state ca o continuare firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române și subliniem că acest act depinde de voința acestora și declară că România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora”, se mai arată în document.

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, marți, într-o ședință solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, în care va fi adoptată o "Declarație solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România, la 27 martie 1918”.

Canadienii de la Euro Sun se îndreaptă spre avizul final pentru aurul din Rovina, al doilea cel mai mare zăcământ din Europa, la 50 kilometri de Roșia Montană, unde statul se ceartă cu alți canadieni CITEȘTE ȘI Canadienii de la Euro Sun se îndreaptă spre avizul final pentru aurul din Rovina, al doilea cel mai mare zăcământ din Europa, la 50 kilometri de Roșia Montană, unde statul se ceartă cu alți canadieni

La ședința solemnă a Parlamentului participă și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, care urmează să susțină un discurs. De asemenea, vor adresa alocuțiuni președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, și reprezentanții grupurilor parlamentare.

Participă la această ședință solemnă fostul președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu, membrii Guvernului, Patrairhul Daniel, Episcopul Ioan Robu, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, primarul Capitalei Gabriela Firea.

De asemenea, la ședința plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului ia parte și o delegație a Republicii Moldova, condusă de către Andrian Candu. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat luni că liberalii, deși sunt unioniști, nu vor face parte din delegația Republicii Moldova pe motiv că aceasta este condusă de Andrian Candu, care a refuzat în ultimele săptămâni să supună votului mai multe inițiative liberale, inclusiv adoptarea unei declarații de unire. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unire
basarabia
romania