Deutsche Bank merge împotriva curentului și rămâne în Rusia

Deutsche Bank merge împotriva curentului și rămâne în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Grupul bancar Deutsche Bank a anunțat că nu se va retrage complet din Rusia, ceea ce a declanșat critici în rândul investitorilor deoarece decizia celei mai mari bănci germane contrastează cu deciziile băncilor americane care au redus legăturile cu Rusia din cauza invadării Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Băncile și managerii de active au decis să se alăture altor companii occidentale care au decis să se retragă din Rusia după sancțiunile impuse de Occident, scrie Agerpres.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

"Suntem întrebați deseori de ce nu ne retragem complet din Rusia? Răspunsul este că asta ar fi împotriva valorilor noastre", a precizat directorul general Christian Sewing, într-un mesaj trimis joi angajaților Deutsche Bank. CEO-ul a mai adăugat că o retragere "nu ar fi lucrul corect în termeni de gestionare a relațiilor cu clienți și a-i ajuta să facă față situației lor".

Tim Ash, analist la BlueBay Asset Management, a apreciat că acțiunile celor de la Deutsche Bank nu sunt suficiente. "Poate că Deutsche Bank trebuie să se uite încă odată la obiectivele sale de ESG (Mediu, Impact Social, Guvernanță)", a apreciat Tim Ash.

Investitorul Bill Browder a spus și el că prin rămânerea în Rusia cea mai mare bancă germană "este complet în opoziție cu comunitatea bancară internațională ceea ce va crea o reacție, pierdere de reputație și de afaceri în Vest".

Comparativ, băncile americane Goldman Sachs și JPMorgan Chase au anunțat joi că își vor restrânge afacerile din Rusia, devenind primele mari bănci americane care vor ieși de pe piața rusească după invadarea Ucrainei, o decizie care pune presiune și asupra rivalilor să facă același lucru.

Ca răspuns la criticile față de decizia sa de a rămâne în Rusia, DeutscheBank a dat publicității un comunicat în care anunță că va respecta sancțiunile și că "monitorizează îndeaproape situația", adăugând că ar putea să își modifice abordarea "dacă va fi necesar".

Disputa legată de rămânerea în Rusia vine în aceeași zi în care Deutsche Bank a dezvăluit că recompensele plătite directorului general Christian Sewing au fost majorate cu 20% anul trecut, până la 8,8 milioane de euro. În total, banca germană a plătit bonusuri în valoare de 2,1 miliarde de euro în 2021, cu 14% mai mult decât în 2020, pentru a-și recompensa angajații pentru cel mai profitabil an pe care l-a avut Deutsche Bank în ultimul deceniu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
rusia