Directorul Lamborghini spune că poate absorbi vânzările pierdute în Rusia prin redirecționare spre alte piețe

Directorul Lamborghini spune că poate absorbi vânzările pierdute în Rusia prin redirecționare spre alte piețe
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

Constructorul italian de automobile sportive Lamborghini poate acoperi vânzările pierdute ca urmare a deciziei sale de a înceta afacerile în Rusia, după invadarea Ucrainei, a declarat directorul general Stephan Winkelmann, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Winkelmann a precizat că anul trecut Lamborghini a vândut un număr record de aproximativ 200 de automobile în Rusia, din cele 8.405 de comercializate la nivel mondial, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

"Automobilele pe care ni le-am planificat să le producem pentru Rusia în acest an pot fi absorbite cu ușurință de alte piețe. Așteptăm să vedem cum va evolua situația în Ucraina dar dacă nu se va schimba nu vom avea nicio problemă să absorbim acea cerere grație comenzilor solide și listelor de așteptare", a precizat directorul general de la Lamborghini.

Constructorul auto italian, parte a grupului Volkswagen via marca Audi, intenționează ca în 2023 să înceapă să ofere și vehicule hibride urmând ca de la finele lui 2024 și începutul lui 2025 întreaga sa linie de modele, compusă din Huracan, Aventador și SUV-ul Urus, să devină automobile de tip hibrid plug-in.

Primul vehicul complet electric al Lamborghini ar urma să fie lansat în a doua jumătate a deceniului iar producția se va realiza la cartierul general al firmei din apropiere de Bologna, nordul Italiei. "Este loc acolo pentru creșterea producției", a spus Winkelmann, fără a oferi o țintă cu privire la producția viitoare de automobile Lamborghini.

Winkelmann a anunțat însă că producătorul italian va prezenta în acest an două noi versiuni ale modelului Huracan precum și un 'face lift' al SUV-ului Urus.

Guvernele din întreaga lume au început să propună diferite termene limită, precum 2030, pentru scoaterea din producție a automobilelor cu combustie internă, pentru a putea să își atingă obiectivele de mediu. Însă pentru producătorii de super-caruri abandonarea motoarelor cu combustie internă este atât o provocare tehnică cât și una emoțională. Zgomotul unui motor de 12 cilindri este o componentă crucială a mărcii Lamborghini, la fel ca și stilul agresiv al automobilelor produse de constructorul italian. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lamborghini
rusia