După mai multe zile de luptă, Muntenegru cere ajutorul UE în lupta împotriva incendiilor

După mai multe zile de luptă, Muntenegru cere ajutorul UE în lupta împotriva incendiilor
scris 19 iul 2017

Muntenegru a cerut forței de protecție civilă a UE ajutor în lupta cu mai multe incendii de pădure, în timp ce un incendiu din Croația, care amenința orașul Split, a fost “normalizat”, au anunțat autoritățile citate de Reuters.

Vineri a fost anunțat că 34 de incendii de vegetație au izbucnit în jurul capitalei muntenegrene, Podgorița, iar pompierii au luptat toată noaptea de joi spre vineri cu flăcările, necesitând însă și intervenția armatei.

Acum, ministrul de Interne din Muntenegru a declarat că pompierii se luptă cu flăcările care amenință mai multe orașe de pe coastă, arată news.ro.

CONFIRMARE Proprietarii de firme au primit o nouă șansă. Pot obține autorizația obligatorie de securitate la incendiu mai târziu. Fără aviz, închid afacerea CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proprietarii de firme au primit o nouă șansă. Pot obține autorizația obligatorie de securitate la incendiu mai târziu. Fără aviz, închid afacerea

Între timp, în Croația 16 oameni au avut nevoie de asistență medical pentru răni suferite într-un incendiu care a distrus 4.500 de hectare de vegetație și care amenința o suburbie a Split, al doilea oraș ca mărime ale țării. Situația s-a îmbunătățit, însă, semnificativ miercuri, a anunțat primarul local.

Autoritățile încearcă în prezent să reia alimentarea cu apă și energie electrică a zonei afectate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
muntenegru
incendii