Economia Greciei s-ar putea contracta cu până la 13% anul acesta

Economia Greciei s-ar putea contracta cu până la 13% anul acesta
scris 21 mai 2020

Economia Greciei s-ar putea contracta cu 10% - 13% anul acesta, în urma măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar Guvernul va adopta măsuri pentru a atenua impactul, a afirmat miercuri ministrul de Finanțe, Christos Staikouras, transmite Reuters.

În luna august 2018, Grecia a pus punct celui de-al treilea program de asistență internațională, revenind pe piețele financiare pentru prima dată după 2010. Economia, afectată de criza datoriilor suverane, poate face față unui posibil al doilea val de infecții în toamnă, a declarat Christos Staikouras, la postul elen de radio Real FM.

Bulgaria vrea să înființeze o companie petrolieră de stat pentru a asigura prețuri corecte pentru consumatori CITEȘTE ȘI Bulgaria vrea să înființeze o companie petrolieră de stat pentru a asigura prețuri corecte pentru consumatori

Acesta a adăugat că Executivul va sprijini afacerile și va proteja locurile de muncă, adoptând măsuri care ar putea reduce cu opt puncte procentuale din estimata recesiune, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
economie