Economia Rusiei va crește cu 3,8% în 2021, iar rubla se va aprecia

Economia Rusiei va crește cu 3,8% în 2021, iar rubla se va aprecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2020

Economia Rusiei va înregistra anul viitor un avans de 3,8% - cel mai rapid ritm de creștere din 2012 - iar rubla se va aprecia, dacă nu sunt impuse noi sancțiuni occidentale împotriva Moscovei, a anunțat marți Mikhail Sukhov, șeful agenției ruse de evaluare financiară ACRA, într-un interviu acordat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PIB-ul Rusiei este în grafic pentru a se contracta cu aproximativ 4% anul acesta, conform estimărilor Băncii Centrale, din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), a prețului mai scăzut al țițeiului și a temerilor piețelor că ar putea urma noi sancțiuni occidentale. Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori de petrol, se confruntă cu dificultăți, după ce cotația barilului de țiței a scăzut semnificativ anul aceasta, din cauza pandemiei, care a dus la reducerea cererii, scrie Agerpres.

Muzeul Ermitaj a pierdut 80 % dintre vizitatori în timpul pandemiei CITEȘTE ȘI Muzeul Ermitaj a pierdut 80 % dintre vizitatori în timpul pandemiei

"În scenariul nostru de bază, nu luăm în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei, în special cum ar fir restricții la achiziționarea obligațiunilor guvernamentale", a explicat Sukhov.

Rusia a înființat ACRA în 2015, după ce Moscova s-a confruntat cu sancțiuni economice și financiare pentru rolul jucat în criza din Ucraina și pentru anexarea Crimeei, evenimente care au dus la retrogradarea ratingului suveran al Rusiei de către principalele agenții globale de evaluare financiară.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
rusia
rubla