Erdogan a început vizita oficială în Grecia

Erdogan a început vizita oficială în Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2017

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan a ajunsjoi în Grecia pentru o vizită oficială de două zile. Călătoria lui Erdogan are rolul de a îmbunătăți relațiile dintre cele două țări, însă poate scoate la iveală conflicte vechi, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Erdogan trebuia să se întâlnească cu președintele Prokopis Pavlopoulos și cu prim-ministrul Alexis Tsipras joi. Vineri, are în program o călătorie în nordul Greciei unde va vizita comunitatea musulmană, scrie News.ro.

Chiar înainte de a ajunge în Grecia, însă, președintele turc i-a iritat pe greci vorbind despre o posibiliă revizuire a Tratatului de la Lausanne din 1923, cel care delimita granițele Turciei și ale Greciei.

eMAG se dezvoltă în Polonia, unde a cumpărat magazinul online Agito, mutându-se într-un depozit triplu, lângă Varșovia CITEȘTE ȘI eMAG se dezvoltă în Polonia, unde a cumpărat magazinul online Agito, mutându-se într-un depozit triplu, lângă Varșovia

“Acesta este un tratat care vorbește despre întreaga regiune și din cauza asta, cred că în cursul timpului, toate tratatele au nevoie de o revizuire iar cel de la Lausanne are nevoie de acest lucru având în vedere ultimele schimbări de situație”, a declarant Erdogan pentru SKAI TV și ziarului Kathimerini.

Răspunsul din partea Greciei nu a întârziat să apară, elenii spunând că tratatul nu este negociabil și că sugestiile că ar fi nevoie de o revizuire nu ajută eforturile de a consolida noi relații.

“Guvernul grec și prim-ministrul se așteaptă ca vizita președintelui Erdogan să construiască punți, nu ziduri”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Dimitris Tzanakopoulos.

viewscnt
Afla mai multe despre
tayyip erdogan
turcia
grecia