Fiul lui Tusk, audiat într-o anchetă parlamentară cu privire la cea mai mare escrocherie financiară din Polonia

Fiul lui Tusk, audiat într-o anchetă parlamentară cu privire la cea mai mare escrocherie financiară din Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Fiul președintelui Consiliului European Donald Tusk, Michal Tusk, a fost audiat miercuri de o comisie parlamentară, ca martor în cadrul unei anchete cu privire la cea mai mare escrocherie financiară din Polonia, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audierea este considerată de mulți membri ai partidului de guvernare un efort de a-și submina inamicul politic, fostul premier Donald Tusk, atât în Polonia, cât și în UE, arată news.ro.

Comisia, condusă de un membru al Partidului Lege și Justiție (PiS), a anunțat că vrea să-l audieze și pe Tusk personal.

ANALIZĂ Planul Poloniei de a-și dubla cheltuielile pentru apărare este, probabil, pe placul lui Trump, dar îngrijorează NATO CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Planul Poloniei de a-și dubla cheltuielile pentru apărare este, probabil, pe placul lui Trump, dar îngrijorează NATO

Fiul președintelui Consiliului European, Michal Tusk, a fost purtător de cuvânt și consultant al companiei aeriene OLT Express, o filială a Amber Gold, o afacere care s-a dovedit o schemă piramidală.

Escrocheria a fost operată de un cuplu, în perioada 2009-2012, pe când Donald Tusk era premier. Ea a lăsat aproximativ 19.000 de persoane - mai ales bătrâni - fără economii, în valoare de 850 de milioane de zloți (219 milioane de dolari).

În audierea publică de miercuri, Comisia a vrut să știe cum a obținut Michal Tusk postul și care a fost rolul său în cadrul companiei aeriene. Comisia l-a întrebat cum a cunoscut cuplul de la conducerea Amber Gold, aflat în prezent în arest și judecat pentru escrocherie.

Michal Tusk a declarat că tatăl său nu l-a ajutat să obțină postul și că el nu a influențat prin activitățile sale veniturile Amber Gold și OLT Express.

Concluziile Comisiei ar putea conduce procurorii la noi investigații.

Comisia subliniază că scopul anchetei sale este să afle de ce Guvernul lui Donald Tusk, instituții de control financiar și procurori nu au oprit escrocheria și nu au avertizat lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
tusk
polonia