Fostul cancelar german Schröder renunță la consiliul de supraveghere al Gazprom

Fostul cancelar german Schröder renunță la consiliul de supraveghere al Gazprom
scris 25 mai 2022

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și aflat sub focul criticilor de la invazia Ucrainei, a anunțat că nu va face parte din consiliul de administrație al gigantului rus Gazprom, relatează AFP.

''Am renunțat cu mult timp în urmă la o numire în consiliul de administrație al Gazprom. Am informat și compania'', a dat asigurări fostul cancelar social-democrat (1998-2005) într-un scurt mesaj postat pe rețeaua profesională LinkedIn.

FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție

Compania petrolieră de stat Rosneft din Rusia a anunțat că fostul cancelar german Gerhard Schroeder și compatriotul acestuia, omul de afaceri Matthias Warnig, au demisionat din consiliul de administrație, notează Reuters.

Schroeder a suportat, potrivit parlamentarilor germani, consecințele atitudinii sale față de invazia rusă în Ucraina. După încetarea mandatului său de cancelar (1998 - 2005) el a acționat ca lobbyist pentru interesele Moscovei și a făcut parte din conducerile mai multor companii ruse, printre care Nord Stream, Gazprom și Rosneft, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
gerhard schröder
gazprom