Vremuri grele pentru turiștii din întreaga lume. Până acum câțiva ani erau considerați o resursă prețioasă pentru economia țărilor care își permiteau să le atragă interesul, în timp ce astăzi par să fi devenit o povară și o adevărată pacoste pentru diverse destinații internaționale, relatează La Stampa,
În urmă cu câteva zile s-a calmat controversa în jurul Veneției, unde izbucnise o dezbatere politică pe marginea posibilității de a imita recentele „obiceiuri” ale Barcelonei, unde turiștii sunt „descurajați” cu folosirea inofensivă, da, dar destul de discutabilă a pistoalelor cu apă, arată Rador Radio România.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În orașul lagunar ieșiseră scântei între consilierul municipal Giovanni Andrea Martini (din lista „Tot orașul împreună!”) și senatorul Fratelli d’Italia Raffaele Speranzon, din cauza unor sentințe date pe rețelele de socializare de Martini care credea că Veneția ar putea urma „exemplul Barcelonei care protestează împotriva turismului”.
Odată placate aceste controverse, apar altele legate tot de turiști, de data aceasta în altă parte extrem de vizitată a Europei.
Recent, pe rețelele de socializare a apărut un video în care se poate vedea o coadă de turiști care stau până la genunchi în apele cristaline ale plajei Balos, o lagună frumoasă situată în partea de nord-vest a insulei Creta, în Grecia și care merg prin apă ținându-și bagajele pe cap pentru a evita contactul cu marea.
Ce se întâmplă? Nimic deosebit, pur și simplu fost nevoiți să părăsească bacul care i-a transportat acolo, coborând în mare cu ajutorul frânghiilor și a echipajului. Din fericire, din motive de siguranță, organizatorii au decis să lase copiii mici și bătrânii pe barcă.
În total, au coborât aproximativ 40 de persoane, ceilalți rămânând la bordul ambarcațiunii, nu toți din cauza vârstei, ci și din cauza fricii de a sări în apă.
CITEȘTE ȘI Măsuri pregătite împotriva flotei-fantomă de petroliere ruseUn turist a spus: „Nu am fost informat că nava nu mai acosta în Balos. Acum se oprește la zece metri de țărm, obligându-i pe pasageri să meargă în apă adâncă. Debarcarea a fost haotică și frustrantă. A fost nevoie de aproape două ore pentru a-i da jos pe toți.
Tot acest deranj pentru că, se pare, autoritățile elene au interzis instalarea unei platforme plutitoare în apropierea locului de andocare tocmai de teama turismului în masă! Judecând după rezultat, obiectivul pare să nu fi fost atins, în timp ce site-ul grec s-a pricopsit cu o publicitate teribilă, filmulețul turiștilor devenind viral pe social media.
Astfel, filmarea este prezentată la acest moment ca un exemplu prin care autoritățile încearcă să descurajeze turismul îîn masă.