Gazprom anunță finalizarea gazoductului Nord Stream 2

Gazprom anunță finalizarea gazoductului Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Grupul rus Gazprom a anunțat că lucrările de construcție la gazoductul Nord Stream 2 s-au finalizat, transmite Itar Tass.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La o reuniune operațională care a avut loc la sediul Gazprom, directorul general al grupului, Alexey Miller, a informat la ora locală 8:45 (5:45 GMT) lucrările de construcție la Nord Stream 2 au fost finalizate", a informat grupul energetic controlat de statul rus, într-un comunicat de presă.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Zilele trecute, operatorul proiectului Nord Stream 2 anunța că specialiștii aflați pe nava rusească Fortuna au sudat ultima țeavă din această conductă care trece prin apele teritoriale germane, care apoi urma să fie unită cu secțiunea din apele teritoriale daneze pentru finalizarea proiectului, scrie Agerpres.

Potrivit Gazprom, o cantitate de 5,6 miliarde metri cubi de gaze naturale ar putea fi livrată prin Nord Stream 2 până la finele acestui an.

Gazoductul Nord Stream 2 este compus din două linii separate care împreună pot să transporte anual 55 miliarde metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitatea suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării.

Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg a dezvăluit că Gazprom intenționează să demareze livrările de gaze prin prima linie a Nord Stream 2 la 1 octombrie, iar prin ambele linii de la 1 decembrie.

Programat inițial să devină funcțional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au amenințat că vor penaliza companiile care se implică în construcția acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce președintele Joe Biden a decis să elimine unele sancțiuni, în luna mai a acestui an când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacționa dacă Rusia va încerca să folosească energia ca o armă împotriva Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
gazprom