Germania consideră că solicitarea Rusiei de a i se plăti gazele în ruble echivalează cu rezilierea contractului

Germania consideră că solicitarea Rusiei de a i se plăti gazele în ruble echivalează cu rezilierea contractului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Germania consideră o ''ruptură a contractului'' solicitarea Rusiei ca statele Uniunii Europene să nu-i mai plătească gazele naturale în euro sau dolari, ci în ruble, a declarat  la o conferință de presă ministrul german al economiei, Robert Habeck, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Urmează să discutăm cu partenerii noștri europeni asupra modului în care vom răspunde acestei cereri'', a adăugat oficialul german, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia nu va mai accepta plăți în dolari sau euro pentru livrările sale de gaze naturale către ''țările ostile'' și a dat termen autorităților ruse o săptămână să pună la punct un nou sistem de plăți în ruble.

Decizia este o replică a Moscovei la sancțiunile occidentale ce i-au fost impuse după invadarea Ucrainei, în special înghețarea activelor Rusiei în străinătate, măsură prin care statele occidentale au blocat accesul Rusiei la circa 300 de miliarde de dolari din rezervele sale valutare sau în aur, măsură descrisă de Moscova drept un ''furt''.

Președintele rus a asigurat însă statele europene că Rusia le va furniza în continuare gaze în volumele și la prețurile convenite, conform contractelor încheiate.

Guvernul rus a adoptat pe 8 martie o listă cu țări ''neprietenoase'', în urma sancțiunilor impuse Rusiei după invazia acesteia împotriva Ucrainei. Pe listă se regăsesc SUA, Canada, țările UE, Marea Britanie și alte țări europene nemembre ale UE și din Asia de Sud și Sud-Est care s-au raliat sancțiunilor.A

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ruble
gaze
rusia