Gigantul chinez Alibaba ia în calcul deschiderea unui centru logistic în Serbia, prima investiție în regiunea Balcanilor

Gigantul chinez Alibaba ia în calcul deschiderea unui centru logistic în Serbia, prima investiție în regiunea Balcanilor
scris 5 dec 2017

Gigantul chinez din comerțul online Alibaba Group ia în calcul să deschidă un centru logistic în Serbia, prima investiție a chinezilor în regiunea Balcanilor.

Tatjana Matic, secretar de stat în ministerul sârb al Comerțului, aflată în vizită oficială în China, se va întâlni cu reprezentanții grupului chinez pentru discuții privind intrarea Alibaba pe piața din Serbia.

În septembrie, Matic a anunțat că Alibaba analizează o posibilă investiție întrun centru logistic în Serbia, primul din regiunea balcanică și al doilea din Europa, fiind în căutarea unui partener local.

Vânzări totale de peste 25 miliarde dolari pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor. Recordul de anul trecut, depășit la mijlocul zilei CITEȘTE ȘI Vânzări totale de peste 25 miliarde dolari pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor. Recordul de anul trecut, depășit la mijlocul zilei

Grupul asiatic operează deja un centru logistic pe piața europeană, în orașul german Frankfurt, însă vrea să se extindă. Serbia nu a fost prima opțiune a chinezilor, grupul asiatic analizând anterior o posibilă investiție pe piața de logistică din Bulgaria, proiect neconcretizat însă.

Fondată în 1999 de miliardarul chinez Jack Ma, Alibaba se numără printre cele mai mari 10 companii din lume, cu o valoare de piață de aproape 490 miliarde dolari. Este cel mai mare retailer la nivel mondial, în fața companiei americane Walmart și una dintre cele mai mari companii de internet, având peste 50.000 de angajați în 200 de țări.

Recent, grupul a anunțat că va investi 100 miliarde yuani (15,2 miliarde dolari) în extinderea operațiunilor de logistică din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
serbia
centru logistic
investitie