Grecia impune noi restricții

Grecia impune noi restricții
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Grecia va închide, începând cu data de 3 ianuarie, restaurantele și barurile la miezul nopții și nu va permite mai mult de șase persoane la o singură masă în aceste localuri, în încercarea de a stăvili un nou val de COVID-19, a anunțat luni Ministerul Sănătății grec, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La fel ca în mai multe țări europene în ultimele zile, un număr record de contaminări s-a înregistrat luni în Grecia, de 9.284, determinând guvernul acestei țări să adopte noi restricții. De acum va fi nevoie ca personalul din industria de alimentație publică, precum și toate persoanele care vor dori să intre în supermarketuri sau să circule cu transportul în comun să poarte o mască FFP2 sau două măști chirurgicale una peste alta, scrie Agerpres.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Personalul din întreprinderi și din administrația publică va trebui să treacă în proporție de 50% la telemuncă începând cu 3 ianuarie și până pe 16 ianuarie, dată la care Ministerul Sănătății grec va reevalua situația.

Începând din 19 decembrie, toți călătorii care sosesc în Grecia, chiar și cei vaccinați, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore sau un test antigen de cel mult 24 de ore.

Aceste noi măsuri intervin în Grecia în condițiile în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o rapidă răspândire a variantei Omicron, extrem de contagioasă.

Într-un interviu la postul de televiziune Skai, Athanassios Tsakris, profesor de microbiologie la Universitatea din Atena, a estimat luni că varianta Omicron reprezintă deja aproape 70% dintre noile cazuri detectate în Grecia.

Europa înregistrează cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, cu 2.901.073 de cazuri în ultimele șapte zile (55% din totalul mondial), precum și cele mai multe decese cauzate de COVID-19, cu 24.287 de morți săptămâna trecută (53% din total), fiind urmată de zona SUA/Canada (10.269 de cazuri, 22%).

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
covid