Grecia introduce măsuri severe pentru persoanele nevaccinate anti Covid

Grecia introduce măsuri severe pentru persoanele nevaccinate anti Covid
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2021

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat o serie de măsuri pentru cei nevaccinați, printre care interdicția de a intra, cu începere de luni, în spații închise, cu excepția localurilor pentru luat masa, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spații închise, cu excepția localurilor pentru luat masa", a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat națiunii, îndemnându-și concetățenii să se vaccineze, scrie Hotnews.ro.

Pfizer, BioNTech și Moderna - profit de 65.000 de dolari pe minut din vaccinurile lor anti-Covid. Dispute în jurul brevetelor CITEȘTE ȘI Pfizer, BioNTech și Moderna - profit de 65.000 de dolari pe minut din vaccinurile lor anti-Covid. Dispute în jurul brevetelor

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spații închise pe baza unui test negativ.

"Este o acțiune iminentă pentru protecția" populației, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că "nouă din zece persoane" intubate în prezent în spitalele din țară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor țări europene, a amintit premierul elen.

Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați, a menționat el, potrivit Agerpres.

​Guvernul grec a ordonat joi ca medici din sectorul privat din cinci regiuni din nordul țării să se alăture sistemului public de sănătate, care se confruntă cu un val de infectări cu coronavirus, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Grecia a început rechiziționarea serviciilor medicilor patologi, pneumologi și generaliști pentru a întări sistemul național de sănătate în fața epidemiei, după ce doar în jur de 40 de voluntari au răspuns unui apel anterior al guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
nevaccinati