Grecia menține școlile și restaurantele închise până la 7 ianuarie

Grecia menține școlile și restaurantele închise până la 7 ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2020

Guvernul grec a anunțat luni că școlile, restaurantele și terenurile de sport nu vor fi redeschise până la 7 ianuarie, prelungind astfel cea mai mare parte a restricțiilor decise luna trecută în scopul limitării răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grecia a impus un lockdown național în noiembrie, al doilea din acest an, după o creștere agresivă a numărului de infectări, și a prelungit-o ulterior de două ori, cel mai recent până la 14 decembrie, scrie Agerpres.

Premieră - Ikea renunță la catalogul anual, o publicație cu o vechime de 70 de ani CITEȘTE ȘI Premieră - Ikea renunță la catalogul anual, o publicație cu o vechime de 70 de ani

Într-un briefing televizat, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat luni că sistemul sanitar se află în continuare sub o presiune enormă și că unele restricții, printre care interdicția de deplasare pe timp de noapte și între regiuni, nu vor trebui ridicate până luna viitoare.

Pe lângă școli, terenuri sportive și restaurante, pe perioada sărbătorilor de iarnă vor rămâne închise și sălile de sport și instalațiile de schi, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Magazinele de sezon, care vând doar produse specifice Crăciunului, s-au redeschis luni pentru câteva zile. Până la finalul săptămânii, guvernul va mai anunța decizii cu privire la funcționarea bisericilor, a sectorului de retail și a frizeriilor, a menționat Petsas.

Grecia a raportat până acum 111.471 de cazuri de infectare cu coronavirus și 3.003 decese.

Primul lockdown a fost impus la scurt timp după apariția primelor cazuri de COVID-19 în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
coronavirus