Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2020

Pentru prima dată, turiștii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul șederii lor în țară. Până acum, turiștii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepția spitalizărilor, relatează luni website-ul Greekreporter.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

De-a lungul timpului, toate serviciile prestate erau complet gratuite, cu singura excepție când călătorii erau spitalizați în timpul șederii lor în Grecia, scrie Agerpres.

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic CITEȘTE ȘI FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătății din Grecia a decis la sfârșitul lunii iulie că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale și clinici ambulatorii de spitale.

Cei care beneficiază de îngrijiri de urgență vor fi de asemenea obligați să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate. Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge și alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul național de sănătate grec.

Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt considerați rezidenți "non-permanenți" în țară.

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătății speră să adune "fonduri semnificative", cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turiști.

Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
servicii medicale
taxe