Grupul rus Rosatom a depus o ofertă pentru construcția centralei nucleare de la Belene, Bulgaria

Grupul rus Rosatom a depus o ofertă pentru construcția centralei nucleare de la Belene, Bulgaria
scris 19 aug 2019

Compania rusă de stat Rosatom a anunțat luni că a depus o ofertă pentru a deveni investitor strategic în proiectul care vizează construcția unei centralei nucleare la Belene (Bulgaria), informează Itar Tass.

Procedura de selecție pentru alegerea unui investitor strategic la centrala de la Belene a fost publicată în jurnalul oficial al Uniunii Europene în data de 22 mai 2019. Termenul limită pentru depunerea scrisorilor de interes expiră luni seară, scrie Agerpres.

Fuziune pe piața restaurantelor bucureștene: Relais & Châteaux Le Bistrot Français se asociază cu Bistro Ateneu. Grupul Le Manoir investește 1 milion de euro într-un conac din Balotești CITEȘTE ȘI Fuziune pe piața restaurantelor bucureștene: Relais & Châteaux Le Bistrot Français se asociază cu Bistro Ateneu. Grupul Le Manoir investește 1 milion de euro într-un conac din Balotești

"Compania de stat Rosatom a prezentat o ofertă în cadrul procedurii pentru selectarea unui investitor strategic la proiectul centralei nucleare de la Belene", a informat compania rusească într-un comunicat de presă, adăugând că oferta sa a fost acceptată de compania energetică bulgară NEK.

Autoritățile de la Sofia vor să găsească un investitor dispus să relanseze proiectul centralei nucleare de la Belene, un oraș pe malul Dunării, un proiect ale cărui costuri sunt estimate la cel puțin la 10 miliarde de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rosatom
belene