Guvernul grec rechiziționează două clinici private care au refuzat să îngrijească bolnavi de COVID-19

Guvernul grec rechiziționează două clinici private care au refuzat să îngrijească bolnavi de COVID-19
scris 20 nov 2020

Ministerul grec al Sănătății rechiziționează două clinici private din Salonic (nord), al doilea cel mai important oraș din țară, în care o persoană din trei este contaminată cu noul coronavirus SARS-CoV-2, relatează AFP.

În urma refuzului cliniclor de a răspunde cererii Guvernului de a pune la dispoziția serviciilor de sănătate paturi suplimentare, ”ministerul procedează la rechiziționarea azi (vineri) a două clinicide la Salonic”, a anunțat ministerul, arată news.ro.

Black Friday pe comandă CITEȘTE ȘI Black Friday pe comandă

Potrivit unei surse ministeriale, Guvernu cerea 200 de paturi suplimentare.

”Noi nu suntem pregătiți să îngrijim pacienți cu covid-19”, a deplâns la postul public ERT președintele uniunii panelenice a clinicilor Grigoris Sarafianos.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus la Salonic este cel mai mare în Grecia, iar spitalele din acest oraș se confruntă cu o lipsă de paturi.

LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării CITEȘTE ȘI LUMEA SE SCHIMBĂ - Educația financiară, în epoca digitalizării

Astfel, Guvernul este nevoit să recurgă la sectorul privat, în virtutea unei legi recente, precizează ministerul în comunicat.

Rechiziționarea este rezultatul lipsei unei lipse a unei ”înțelegeri între stat și clinici”, subliniază ministerul.

”Sistemul de sănătate este sub presiune, iar săptămânile următoare sunt critice. Această presiune trebuie să fielimitată”, a subliniat la ERT un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Noi măsuri au fost adoptate în nordul țării, din cauza situației sanitare.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Guvernul a dispus închiderea postului de frontieră cu Albania.

În afara unui test negativ cu 72 de ore înainte solicitat la intrarea în țară, orice călător care vrea să traverseze frontiera dintre Albania și Grecia efectuează un ”test rapid”.

În vederea înfruntării ”situației critice” a celui de-al doilea val covid-19, Guvernul grec a fost nevoit să reintroducă țara în izolare - de la 7 noiembrie și până la sfârșitul lunii -, după care a impus o interdicție de circulație pe timpul nopții, patru zile mai târziu, împotriva ”tsunamiului” celui de-al doilea val, potrivit premierului Kyriakos Mitsotakis.

Ocolită de primul val covid-19 față de celelalte state membre UE, Grecia înregistrează o creștere puternică a cazurilor de la sfârșitul lui septembrie.

În urmă cu o lună, Grecia înregistra doar 667 de infecții și opt morți din cauza covid-19 pe zi.

În ultimele săptămâni a înregistrat însă o creștere puternică a contaminărilor și morților.

Autoritățile au anunțat joi 59 de morți și peste 3.000 de cazuri într-o singură zi.

Bilanțul morților din cauza covid-19, de la începutul epidemiei în Grecia, la sfârșitul lui februarie, a crescut la 1.347, iar al infectărilor la 85.261.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
covid