Guvernul sârb a adoptat legea privind plata a 2.500 de euro pentru primul copil

Guvernul sârb a adoptat legea privind plata a 2.500 de euro pentru primul copil
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2021

Guvernul sârb a adoptat o lege privind plata a 2.500 de euro pentru nașterea primului copil, a anunțat serviciul de presă al cabinetului de miniștri al țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul spune că, în conformitate cu modificările Legii privind sprijinul financiar al familiilor cu copii, aprobată în ședința de guvern, plata pentru primul copil va crește de la 100 de mii dinari la 300 de mii dinari (de la 850 euro la 2.500 euro). Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2022, scrie Adevarul.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

n plus, tinerii părinți vor putea folosi dreptul la asistență de la stat pentru cumpărarea unei locuințe finite sau a unei locuințe în construcție. Acest drept poate fi exercitat de mama unui copil născut nu mai devreme de 1 ianuarie 2022, cu condiția ca aceasta să fie cetățean al Serbiei și să dobândească pentru prima dată o casă familială sau un apartament în Serbia. Raportul mai menționează că tatăl copilului va fi eligibil pentru toate aceste plăți doar în cazul decesului mamei copilului.

Anterior, președintele sârb Aleksandar Vucic a spus că valoarea plăților atât de la stat, cât și de la municipalități ar fi de aproximativ 4.000 de euro. Conform legii existente, 10 mii de dinari (85 euro) pe lună sunt plătiți pentru al doilea copil, pentru doi. ani, pentru al treilea copil - 12 mii de dinari (102 euro) timp de 10 ani, iar pentru al patrulea copil - 18 mii de dinari (153 euro) timp de 10 ani. Plățile pentru nașterea celui de-al doilea, al treilea și următorii copii vor fi, de asemenea, majorate serios după 1 ianuarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
copil