Immofinanz oprește fuziunea cu IMMO, care ar fi format cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața din România

Immofinanz oprește fuziunea cu IMMO, care ar fi format cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața din România
scris 28 feb 2018

Dezvoltatorul austriac Immofinanz, prezent și în România, a oprit procesul de fuziune cu IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".

"Din perspectiva de astăzi se poate presupune că o eventuală fuziune a celor două societăți în anul fiscal 2018 nu va avea loc“, a transmis Immofinanz în presa austriacă.

Immofinanz ia în calcul acum chiar vânzarea pachetului de 26% din acțiuni pe care îl deține la IMMO.

Pe finalul anului trecut, Immofinanz a vândut toate cele cinci mall-uri administrate în Moscova către dezvoltatorul imobiliar rus Fortgroup, operațiunea fiind necesară tocmai în perpectiva finalizării procesului de fuziune cu IMMO.

NEPI Rockcastle a cumpărat al doilea mall ca mărime din Budapesta, tranzacție de 275 milioane euro CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle a cumpărat al doilea mall ca mărime din Budapesta, tranzacție de 275 milioane euro

Fuziunea a fost una așteptată pe piața imobiliară, mai ales că ofertele și contraofertele de preluare nu au lipsit în ultimii ani.

Immofinanz este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia. Grupul deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde peste 240 de proprietăți.

Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol CITEȘTE ȘI Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

CA Immo și Immofinanz sunt printre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, cu proiecte atât în zona de retail, cât și de birouri. Cumulat, cele două companii dețin circa 15% din spațiile de birouri de pe piața locală, estimată la 2,1 milioane de metri pătrați.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent complet ocupate și au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați.

Nu sunt singurii austrieci activi pe piața locală de real estate. S Immo, parte a grupului Erste, are în portofoliu 34.000 de metri pătrați pentru spații de birouri existente sau în construcție, iar Raiffeisen Property Holding International deține 71.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
vivo
krosno