Importurile Ucrainei de echipamente militare din Turcia au crescut de 30 de ori în primul trimestru

Importurile Ucrainei de echipamente militare din Turcia au crescut de 30 de ori în primul trimestru

Bayraktar

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Ucraina a primit de aproape 30 de ori mai mult echipament pentru industria de apărare din Turcia în primul trimestru, comparativ cu un an mai devreme, în timpul pregătirilor și luptelor împotriva invaziei ruse, potrivit datelor oficiale turce, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turcia a exportat în Ucraina produse militare în valoare de 59,1 milioane de dolari în această perioadă, comparativ cu 1,9 milioane de dolari în primul trimestru al anului 2021, arată datele publicate de Adunarea Exportatorilor Turci, scrie News.ro

FOTO La Prăvălescu, un business din centrul Bucureștiului, dispare brusc după 6 ani cu un mesaj: Încercați să intrați în prăvălii mici, în care s-a pus suflet. Fără voi, dispar și nu mai rămân decât giganțiii industriei alimentare! CITEȘTE ȘI FOTO La Prăvălescu, un business din centrul Bucureștiului, dispare brusc după 6 ani cu un mesaj: Încercați să intrați în prăvălii mici, în care s-a pus suflet. Fără voi, dispar și nu mai rămân decât giganțiii industriei alimentare!

Adunarea, care este o asociație industrială, nu a identificat în mod specific echipamentele vândute Ucrainei.

În ultimii ani, Ucraina a cumpărat peste 20 de drone armate Bayraktar TB2 de la compania turcă Baykar și a comandat alte 16 pe 27 ianuarie. Acest lot a fost livrat la începutul lunii martie.

Ankara și Kievul au legături de lungă durată de cooperare în domeniul apărării.

Membră a alianței militare NATO, Turcia împarte o graniță maritimă cu Ucraina și Rusia în Marea Neagră, are legături bune cu ambele și s-a oferit să medieze. Deși a continuat să furnizeze drone Ucrainei, a evitat, de asemenea, să impună sancțiuni împotriva Moscovei.

Președintele turc Tayyip Erdogan a criticat în repetate rânduri Rusia pentru invadarea Ucrainei, dar a și spus clar că dorește menținerea canalelor de comunicare cu omologul său rus, Vladimir Putin.

De la lansarea unei invazii care a dezrădăcinat un sfert din populația Ucrainei, Rusia nu a reușit să cucerească un singur oraș important. Moscova își descrie acțiunile drept o ”operație militară specială”.

Exporturile totale de apărare ale Ankarei au crescut în primul trimestru cu 48,6% față de anul precedent, arată datele asociației industriale.

În 2021, Turcia a exportat produse de apărare de 3,224 miliarde de dolari, suma reprezentând o creștere de 41,5% față de 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
arme
turcia
ucraina