Letonia a declarat stare de urgență sanitară pentru o perioadă de trei luni

Letonia a declarat stare de urgență sanitară pentru o perioadă de trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Letonia a declarat stare de urgență sanitară la nivel național pentru o perioadă de trei luni din cauza nivelurilor record de infectări cu COVID-19, în timp ce vaccinarea populației împotriva noului coronavirus rămâne la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul contaminărilor zilnice este în prezent de peste o mie în această țară baltică, cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrând o rată de răspândire a coronavirusului mai mare decât cea constatată la începutul anului, scrie Agerpres.

Franța interzice ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele și legumele CITEȘTE ȘI Franța interzice ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele și legumele

Conform noilor reguli, masca sanitară devine obligatorie în toate clădirile deschise publicului, iar orice angajat din sectorul de stat va trebui să fie vaccinat până pe 15 noiembrie.

Persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea intra în supermarketuri și numai magazinele considerate esențiale vor fi deschise în weekend.

Toți cetățenii letoni sunt încurajați să lucreze în regim de telemuncă, dacă acest lucru este posibil.

"Vă rog să evitați adunările, să nu faceți vizite și să reduceți contactele", a scris premierul Krisjanis Karins pe Twitter.

Spitalele din Letonia sunt deja copleșite de numărul mare de pacienți cu COVID.

"Suntem obligați să refuzăm alți pacienți cu diagnostice care nu le pun viața în pericol. Echipajele medicale de urgență nu pot răspunde la toate apelurile", a declarat anterior Karlis Racenis, președintele unei asociații de tineri medici, în cadrul unei conferințe de presă.

Doar 48% dintre letoni sunt vaccinați cu schemă completă - una dintre cele mai slabe rate de vaccinare din Uniunea Europeană după Bulgaria, România și Croația.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
stare de urgenta