Liderul Jobbik, Vona Gabor, demisionează în urma înfrângerii partidului său în alegerile parlamentare din Ungaria

Liderul Jobbik, Vona Gabor, demisionează în urma înfrângerii partidului său în alegerile parlamentare din Ungaria

Vona Gabor

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2018

Vona Gabor, liderul Jobbik, partid care a intrat în campania electorală cu o doctrină schimbată, renunțând la convingerile de extremă dreapta pentru un populism de centru, a anunțat duminică seară că va demisiona în urma înfrângerii formațiunii sale în alegerile parlamentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

El a spus că partidul s-a comportat corect, dar că nu și-a îndeplinit obiectivul, scrie News.ro

"Fidesz a câștigat, din păcate, încă o dată", a afirmat Vona Gabor, scrie The Guardian.

Liderul Jobbik a spus, într-o conferință de presă susținută după anunțarea rezultatelor parțiale ale alegerilor, că își va respecta promisiunea de a demisiona dacă formațiunea sa va pierde alegerile, dar că partidul își va continua activitatea pe care a început-o în 2010, ca o forță de opoziție față de Fidesz.

Turcii cheltuiesc 1 miliard de dolari pentru schimbarea Muzeului de Artă Modernă din Istanbul. Va avea locuințe, birouri, cinema și restaurant CITEȘTE ȘI Turcii cheltuiesc 1 miliard de dolari pentru schimbarea Muzeului de Artă Modernă din Istanbul. Va avea locuințe, birouri, cinema și restaurant

"Ne-ar fi plăcut ca prezența mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar așa a decis poporul", a mai spus Vona Gabor.

Fidesz, partidul premierului naționalist de dreapta Viktor Orban, a obținut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfășurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parțiale anunțate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Fidesz ar obține majoritatea în Parlamentul Ungariei. Partidul lui Viktor Orban ar urma să dețină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Potrivit The Guardian, Jobbik a câștigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiștii ar fi obținut 11,85%.

Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, față de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. Cea mai mare prezență la vot - 70,53% - a fost la legislativele din 2002.

viewscnt
Afla mai multe despre
jobbik
vona gabor