Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost trimis la închisoare pentru 30 de zile, pentru protestele anti-Putin

Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost trimis la închisoare pentru 30 de zile, pentru protestele anti-Putin
scris 16 mai 2018

Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost trimis la închisoare pentru 30 de zile de către un tribunal din Moscova pentru rolul său în organizarea protestelor din 5 mai, scrie Reuters.

"30 de zile de arest pentru dreptul de a ieși pe străzi în orașul tău și de a le spune autorităților: <<Nu sunt sclavul vostru și nu voi fi niciodată. Nu am nevoie de un nou țar>>”, a afirmat Navalnîi pe Twitter.

El a fost, de asemenea, condamnat separat la 15 zile de detenție pentru că nu a respectat ordinele polițiștilor. Această sentință se va derula în paralel cu prima, iar Navalnîi nu va petrece mai mult de 30 de zile în arest, scrie News.ro.

Un nou pachet de televiziuni va fi disponibil în toată Europa CITEȘTE ȘI Un nou pachet de televiziuni va fi disponibil în toată Europa

Peste 1.600 de activiști anti-Kremlin, printre care și Alexei Navalnîi, au fost reținuți în timpul protestelor organizate înaintea ceremoniei de învestire a lui Vladimir Putin. Navalnîi a participat la organizarea protestelor în peste 90 de localități, sub sloganul "Putin nu este țarul nostru”.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
alexei navalnii