Lituania anunță un contract de achiziționare a sistemului norvegian de rachete NASAMS produs de Kongsberg în valoare de 109 milioane de euro

Lituania anunță un contract de achiziționare a sistemului norvegian de rachete NASAMS produs de Kongsberg în valoare de 109 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2017

Lituania, care se învecinează cu enclava rusă Kaliningrad, a semnat un contract în vederea achziționării, în trei ani, a unui sistem de rachete de tip sol-aer norvegian, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul lituanian al Apărării Raimundas Karoblis a declarat că Vilniusul ”a început să astupe o lacună majoră în sistemul național de apărare”, scrie News.ro.

Lituania a ales sistemul NASAMS, produs de compania norvegiană Kongsberg, a declarat Eirik Lie, un reprezentant al societății.

Kongsberg a anunțat că a semnat joi cu Vilniusul un contract de livrare a acesrui sistem de apărare antiaeriană în valoare de 109 milioane de euro.

Firmele nu vor mai putea fi cercetate penal fără probe materiale în caz de fraudă pe lanțul de TVA. Vor fi confiscate însă inclusiv avioanele celor care fac evaziune la bunuri accizabile CITEȘTE ȘI Firmele nu vor mai putea fi cercetate penal fără probe materiale în caz de fraudă pe lanțul de TVA. Vor fi confiscate însă inclusiv avioanele celor care fac evaziune la bunuri accizabile

Livrarea sistemului urmează să înceapă anul viitor și să se încheie în 2021, a anunțat Vilniusul.

La fel ca celelalte țări baltice, Lituania este profund îngrijorată de puterea militară a Moscovei în regiune.

Rusia a desfășurat recent în Kaliningrad sisteme de rachete de ultimă generație de tip Iskander, cu o rază de acțiune de 500 de kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
nasams
kongsberg