Lovită de un nou val de COVID-19, Ucraina impune vaccinarea obligatorie pentru profesori și funcționari publici

Lovită de un nou val de COVID-19, Ucraina impune vaccinarea obligatorie pentru profesori și funcționari publici
scris 8 oct 2021

Lovită de un nou val de COVID-19, Ucraina a impus vaccinarea obligatorie pentru funcționari și cadrele didactice, decizie ce riscă să provoace proteste în această țară unde opoziția față de vaccinare este larg răspândită, relatează AFP.

''Această decizie este menită să protejeze viața și sănătatea ucrainenilor (...), prin crearea unui mediu sigur în instituțiile de învățământ și în structurile statului'', a explicat ministrul ucrainean al sănătății, Viktor Liașkom potrivit Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Funcționarii și profesorii au acum la dispoziție o lună pentru a se vaccina anti-COVID-19, aceia care nu se vaccinează urmând să fie suspendați din funcție fără plată.

Până la sfârșitul lunii septembrie 70% din cei circa 1,2 milioane de profesori ucraineni au primit cel puțin prima doză de vaccin și 46% schema completă.

După un răgaz vara aceasta, Ucraina se confruntă în prezent cu o progresie fulminantă a infectărilor. Această țară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat joi 15.125 de noi cazuri de COVID-19 și 314 decese asociate acestei boli, un record al ultimelor luni.

Cvasi-totalitatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinați, a atras atenția ministrul sănătății.

După problemele inițiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile, respectiv Pfizer, Moderna, AstraZeneca și serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulți ucraineni încă ezită să se imunizeze, până la ora actuală numai 19% din populație primind cel puțin o doză de vaccin și 16% ambele doze. În aceste condiții, noul val de COVID-19 riscă să provoace ravagii, avertizează experții, în unele regiuni ale Ucrainei deja nemaifiind paturi libere în spitale

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
vaccinare