Macron despre Putin: Vrea o Rusie puternică. Oamenii sunt mândri de politicile lui. Este extrem de dur cu oponenții lui, iar viziunea lui privind democrația este diferită de a mea

Macron despre Putin: Vrea o Rusie puternică. Oamenii sunt mândri de politicile lui. Este extrem de dur cu oponenții lui, iar viziunea lui privind democrația este diferită de a mea
scris 23 apr 2018

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, este un lider puternic dar care vede democrația diferit, scrie Politico.

„Cred că este un om foarte puternic, este un președinte puternic”, a declarat Macron pentru Fox, scrie News.ro

„Vrea o Rusie puternică. Oamenii sunt mândri de politicile lui. Este extrem de dur cu minoritățile și oponenții lui, iar viziunea lui privind democrația este diferită de a mea”, a adăugat președintele francez.

Macron a evitat să comenteze cu privire la investigația procurorului special Robert Mueller despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA  2016, specificând că nu afectează relațiile Franței cu Donald Trump.

Analiză în Cehia: Firmele cu proprietar din Lituania sau România au cele mai mari depășiri de termen la plata facturilor CITEȘTE ȘI Analiză în Cehia: Firmele cu proprietar din Lituania sau România au cele mai mari depășiri de termen la plata facturilor

„Pentru mine, nu există niciun impact”, a declarat Macron.

„Oamenii din Statele Unite au votat pentru Trump și l-au ales pe el. Aveți sistemul vostru. Sunteți o țară liberă în care domnește statul de drept. Nu pot eu judeca sau să le explic oamenilor cine ar trebui să fie președintele vostru”, a afirmat Macron.

Președintele francez a făcut apel la Donald Trump să abandoneze tarifele pentru oțel și aluminiu anunțate recent sau să facă o excepție pentru Uniunea Europeană.

„Sper că nu va implementa noile tarife și că va face o excepție pentru Uniunea Europeană. Nu poți intra la război pe piața de schimb cu aliații tăi”, a adăugat Macron.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
macron
rusia