Măsuri speciale de securitate pentru clădirile diplomatice din Viena după ce un soldat a fost înjunghiat lângă reședința ambasadorului iranian

Măsuri speciale de securitate pentru clădirile diplomatice din Viena după ce un soldat a fost înjunghiat lângă reședința ambasadorului iranian
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2018

Autoritățile austriece au instituit măsuri speciale de securitate pentru clădirile diplomatice din Viena după ce un soldat a fost înjunghiat lângă reședința ambasadorului iranian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un bărbat a atacat cu un cuțit un soldat aflat în afara reședinței ambasadorului iranian în Austria, la Viena. Ulterior, atacatorul a fost împușcat mortal, conform informațiilor poliției, scrie Politico.

„Motivul atacului este deocamdată neclar și este subiectul unei investigații intense”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Harald Sörös, potrivit News.ro.

Atacatorul este un bărbat austriac în vârstă de 26 de ani. El a atacat cu un cuțit soldatul care mai întâi s-a apărat folosind un spray paralizant iar apoi a tras patru focuri de armă cu care a omorât atacatorul.

Inteligența artificială ar putea scrie un best-seller în cel mult 31 de ani CITEȘTE ȘI Inteligența artificială ar putea scrie un best-seller în cel mult 31 de ani

Soldatul a acționat conform protocolului și „a făcut totul corect”, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării. El a fost trimis la spital pentru a primi îngrijiri medicale pentru rănile suferite în timpul atacului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran a spus că ambasadorul, Ebadollah Molaei, nu a fost rănit, conform BBC.

Poliția a ordonat măsuri suplimentare de supraveghere și de securitate pentru toate clădirile diplomatice din Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
viena
atac