McDonald’s-urile noi din Rusia au rămas fără cartofi prăjiți

McDonald’s-urile noi din Rusia au rămas fără cartofi prăjiți
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2022

„Vkusno i toșka”, lanțul care a preluat în iunie restaurantele McDonald’s din Rusia, se confruntă cu o penurie tot mai mare de cartofi prăjiți din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, a relatat site-ul rusesc de știri economice RBK, citat de Le Monde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În unele restaurante „Vkusno i toșka” (delicios și punct) nu vor mai exista cartofi prăjiți”, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare în rândul clienților ruși ai lanțului, a avertizat site-ul RBK, citând serviciul de presă al grupului rus. Potrivit sursei citate, recolta din 2021 de cartofi pentru chipsuri din Rusia a fost slabă, ceea ce a dus la o penurie, iar „importul de pe piețele externe a devenit imposibil” din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, a precizat grupul, arată G4Media.

DECIZIE Platformele de streaming vor plăti o taxă de 4% pe venituri. Cabliștii vor avea noi obligații în aranjarea programelor în grilă și noi condiții la must carry. Televiziunea publică poate întrerupe filmele cu reclame CITEȘTE ȘI DECIZIE Platformele de streaming vor plăti o taxă de 4% pe venituri. Cabliștii vor avea noi obligații în aranjarea programelor în grilă și noi condiții la must carry. Televiziunea publică poate întrerupe filmele cu reclame

Purtătorul de cuvânt a declarat că grupul speră la revenirea cartofilor prăjiți în meniul tuturor restaurantelor în toamnă, odată cu începerea noii recolte în Rusia. Contactat de AFP, grupul nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Rusia este unul dintre cei mai mari producători de cartofi din lume, un aliment esențial pentru populația țării în vremuri de criză. Dar ultima recoltă a avut mult de suferit din cauza vremii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
rusia