Medicul din Siberia care l-a tratat pe Navalnîi anul trecut la Omsk - dat dispărut. UPDATE Medicul a reapărut, ieșind din pădure

Medicul din Siberia care l-a tratat pe Navalnîi anul trecut la Omsk - dat dispărut. UPDATE Medicul a reapărut, ieșind din pădure
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2021

Medicul din Siberia care l-a tratat pe Alexei Navalnîi în august 2020, la Omsk, după ce opozantul rus s-a simțit foarte rău la bordul unui avion, dovedindu-se ulterior că a fost otrăvit, este dat dispărut, a anunțat poliția, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Poliția din regiunea Omsk a anunțat că medicul Alexander Murahovski a părăsit o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un vehicul de teren, vineri, și de atunci nu a mai fost văzut, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Pentru căutarea bărbatului s-au mobilizat serviciile de urgență și voluntari. În căutări se folosesc și drone și un elicopter.

UPDATE Luni, ora 13.29 Un medic siberian care l-a tratat anul trecut pe opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a reapărut luni după ce a fost dat dispărut în timpul unei partide de vânătoare, relatează Reuters, preluând agenții de presă ruse care citează guvernul regional.

După semnalarea dispariției lui Aleksandr Murahovski, plecat vineri cu un vehicul off-road de la un centru de vânătoare, în pădurile din regiunea Omsk - la circa 2200 km est de Moscova - a fost lansată o operațiune de căutare, dar medicul a ieșit singur din pădure și a contactat locuitori ai satului Baslîi, a relatat agenția de presă RIA, citând guvernul regional din Omsk.

Starea de sănătate a medicului este "normală", dar este examinat la spitalul districtual Bolșekovski ca măsură de precauție, a menționat RIA.

Murahovski a fost medic șef la spitalul din orașul siberian Omsk unde a fost tratat Navalnîi o perioadă, după ce i s-a făcut rău în avion. El a devenit ulterior ministru regional al Sănătății.

Un neobosit activist în lupta împotriva corupției și un critic feroce al Kremlinului, Aleksei Navalnîi s-a simțit rău la 20 august 2020, la bordul unui avion, în Siberia, unde se afla în campanie electorală. El a fost dus după o perioadă la tratament în Germania.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicații și să ancheteze. Moscova a respins toate acuzațiile.

Navalnîi a fost încarcerat în februarie într-o colonie penitenciară, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunță drept politic.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexei navalnîi
rusia