Microsoft va construi centre de date în Grecia, în cea mai mare investiție de la intrarea pe piața elenă

Microsoft va construi centre de date în Grecia, în cea mai mare investiție de la intrarea pe piața elenă
scris 5 oct 2020

Microsoft va construi un hub de centre de date în Grecia, cea mai mare investiție a gigantului american din tehnologie în această țară în cei 28 de ani de prezență locală, a anunțat președintele companiei americane, Brad Smith.

Smith s-a întalnit, luni, cu premierul elen Kyriakos Mitsotakis la Atena.

“Microsoft va construi centre de date în Grecia – cea mai mare investiție în cei 28 de ani de activitate aici”, a scris Smith pe Twitter. Potrivit acestuia, investiția reflectă optimismul companiei americane în ceea ce privește viitorul și redresarea economiei Greciei.

GRAFICE România exportă, în debutul noului an gazier, 6,5% din producția internă în Ungaria. Traderii pariază însă pe inversarea trendului CITEȘTE ȘI GRAFICE România exportă, în debutul noului an gazier, 6,5% din producția internă în Ungaria. Traderii pariază însă pe inversarea trendului

Smith nu a dezvăluit valoarea investiției, dar purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas, a anunțat că aceasta va implica costuri cu infrastructura de 500 milioane de euro, precum și cheltuieli anuale de 50 milioane de euro pe viitor, scrie Reuters.

“Grecia va deveni un hub mondial pentru cloud”, potrivit premierului Mitsotakis, care a adăugat că proiectul va include și un program de instruire în competențe digitale pentru aproximativ 100.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
centre date
investitie
microsoft grecia
hub cloud computing