Noi arestări în Turcia pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Noi arestări în Turcia pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen
scris 18 feb 2020

Procurorii turci care efectuează o anchetă la Ministerul Justiției și în interiorul armatei au ordonat marți arestarea a 228 de persoane suspectate de legături cu rețeaua Gulen, despre care Ankara susține că s-a aflat în spatele tentativei de puci din iulie 2016, informează Reuters.

În urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie 2016 în care au murit aproximativ 250 de oameni, autoritățile turce au declanșat o campanie contra presupușilor susținători ai clericului musulman Fethullah Gulen, care trăiește într-un exil autoimpus în SUA, scrie Agerpres.

ANALIZĂ PROFIT TV The Song Remains The Same este povestea de la București CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV The Song Remains The Same este povestea de la București

În cea mai recentă etapă a acestei campanii, procurorii au dispus arestarea unui număr de 157 de persoane, printre care 101 de ofițeri activi, în cadrul unei anchete efectuate în rândul forțelor armate turce. Operațiunea a vizat inițial provincia Izmir, din vestul țării, iar ulterior s-a extins în alte 43 de provincii.

Separat, la Ankara au fost arestate 71 de persoane, dintre care 33 lucrau în Ministerul Justiției.

De la tentativa de puci din 2016, aproximativ 80.000 de oameni au fost întemnițați în Turcia în așteptarea procesului, iar aproximativ 150.000 de funcționari publici, militari și alți lucrători din sistemul administrativ au fost destituiți sau suspendați din funcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
fethullah gulen
turcia
arestari